Liselunds Cider

Droppar som blir till guld


Ett hantverksmässigt framställt Isvin av 100 % finländska äpplen och naturlig kyla i Österbotten. Säljs från vår gård och på restauranger.


Liselunds Cider grundades 2022 av Maria och Anders Wingren och har sin bas på gården med samma namn. Med en unik terroir där de odlar sina äpplen, strävar de efter att skapa en exceptionell Iscider. Men iskalla vintrar och sommarens ljus skapas unika äpplen för det exklusiva Isvinet som har namnet Iscider.

Den första årgången, "Fari 22", släpptes hösten 2023, och den andra årgång kommer till hösten 2024. Liselunds Cider är unika i Finland genom att odla, pressa och frysa sina egna äpplen på gården och i naturlig kyla, vilket säkerställer en naturlig och autentisk smak i deras produkte.

Företaget kombinerar traditionellt hantverk med innovativa metoder för att skapa produkter av högsta kvalitet.

Våran Iscider är gjord på finlandska äpplen. Musten har fått frysa i naturligkyla, tina långsamt och formas till ett sött och smakligt isvin.


Vår Iscider "Fari 22" är slutsåld och årgång 2023 släpps till försäljning i november 23.  Kontakta oss på 040023 8713

Isvin görs genom att pressa äpplen och sedan frysa musten. När äppelmusten tinar, separeras vattnet från sockret, vilket ger en högre koncentration av socker och därmed en sötare must. Denna koncentrerade must kan sedan jäsa till ett isvin, en iscider, för att skapa isvin gjort på äpplen. Isvin gjort på äpplen är en läcker och unik dryck som är perfekt att servera som dessertvin, som en aperitif eller bara njuta av som sådan.

Vår hantverkscider låter vi jäsa länge i sval temperatur,  för att få fram en högre karaktär i cidern. Vi vill låta smakerna från de olika äpplena  utvecklas och ge sin fulla arom till Iscidern.

Vi är stolta över att våran Iscider, Fari 22 finns på följande restauranger:

- Station 23, Jakobstad
- Restaurant FRÖJ, Vasa
- Restaurant HEJM, Vasa 

Följ oss gärna på Instagram på @liselundscider